Ajam seraki pedis (Indonesishe stoofschotel)

Ajam seraki pedis (Indonesishe stoofschotel)

Ajam seraki pedis (Indonesishe stoofschotel)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

Hele kip
1 bouillontablet
6 kemirie -noten
2 uien 3 knoflooktenen
1 el zuivere tamarinde (asem) of appelstroop
1/2 el laospoeder
1 tl chilipoeder
1laurierblad
basilicum en sesamzaad

Bereiden

Hele kip in delen in 1/2 l water met 1 bouillontablet 15 min koken. In een droogverhitte koekenpan 6 kemirie- noten verhitten tot ze poffen, met 2 uien en 3 knoflooktenen pureren en in wat olie 5 minuten fruiten. Toevoegen: 1 el zuivere tamarinde (asem) of appelstroop, 1 dl lauw water, 1/2 el laospoeder, 1 tl chilipoeder, 1 laurierblad, de kip stukken en kookvocht erbij roeren en in ca. 1 uur stoven zonder deksel, zodat het indampt. Af en toe omscheppen. Met basilicum en sesamzaad. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken